Můj vztah k politice

25.11. 2019Zuzana Majerová646x

Angažovanost pro druhé a smysl pro spravedlnost je protkán životem celé mé rodiny. Velkou inspirací pro mě byl můj dědeček František Dvořák, zanícený sokol – náčelník Smrčkovy župy Sokolské v Olomouci, který po celý svůj život bojoval za pravdu a spravedlnost a byl za to i stíhán. Za války strávil za činnost v Sokolu tři roky v koncentračních táborech, v roce 1962 byl opět zatčen za protistátní činnost. Čtyřicet let byl předsedou atletického oddílu v Olomouci, vybudoval zde atletický stadion, kde se na jeho počest běhá Memoriál Františka Dvořáka.

Již od dětství jsem si ráda vytvářela sama na věci svůj názor, a tudíž byla v neustálém konfliktu s tehdejším režimem. Na gymnáziu jsem se účastnila již před listopadem 89 všech protikomunistických demonstrací v Olomouci a Praze, podepsala jsem petici Několik vět a s příchodem Listopadové revoluce jsem organizovala stávku studentů na hejčínském gymnáziu. Byla to krásná doba plná euforie, naděje a očekávání.

V roce 2009 jsem vstoupila do ODS, kdy jsem přebrala štafetu po svém otci Františku Dvořákovi, který byl členem ODS od jejího založení. V dubnu 2019 jsem vystoupila z ODS a s Václavem Klausem mladším jsem založila politické hnutí Trikolora. Cesta k Trikoloře byla dána mými osobními a intenzivními zkušenostmi z poslanecké sněmovny. Politiku vnímám jako zodpovědnou službu společnosti. Nadevše si cením upřímnosti a ctím svobodu názorů. Prostřednictvím svého působení chci pomoci šířit pravicové postoje a pozitivně ovlivňovat dění kolem sebe. Věřím, že když to stejné udělá víc a víc lidí, bude se politika zlepšovat a přibližovat všem.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.