Pokud můžeme komukoli pomoci, vždy to stojí za to!

17.10. 2020Zuzana Majerová399x

Zaujala mě aktivita kolegů z Trikolóra Praha a rozhodla jsem se oslovit i vás, členy a příznivce a všechny v našem Olomouckém kraji. Pokud můžeme komukoli pomoci, vždy to stojí za to! Pojďme si pomáhat…

V souvislosti s výzvou několika pražských nemocnic k darování tzv. „Rekonvalescentní plasmy“ se obracím na široký okruh našich členů, příznivců a sledovatelů (ale nejen jich), aby v případě, že v nedávné době prodělali onemocnění Covid-19 a zotavili se z něj, přihlásili se na některé z transfuzních stanic ve svém dosahu.

Tato plasma (separovaná z krve) může být život zachraňujícím lékem pro onemocnělé Covid-19 v těžkém stavu. Pro přiblížení cituji: „Plazma od pacientů, kteří se vyléčili z nemoci COVID-19 může být prospěšná pro pacienty se závažným stupněm onemocnění COVID-19. Cílem je zvýšení schopnosti organismu bojovat s virem.”

Co je rekonvalescentní plazma?

“U většiny lidí, kteří se zotaví z nemoci COVID-19, se vytvoří protilátky (proteiny, které imunitní systém produkuje v reakci na infekci) na těžký akutní respirační syndrom způsobený virem. Protilátky se nacházejí v plazmě, tj. ve žluté tekuté části krve. Plazma se odebírá od dárců procesem zvaným aferéza, kdy speciální přístroj rozdělí krev do různých složek. Plazma je odebrána, zatímco ostatní složky krve jsou vráceny do těla dárce. Takto odebraná plasma je jen s minimálním rizikem poskytnuta nemocným s těžkým průběhem covidového onemocnění” konec citace – Dr. Jana Doležalová, Ph.D., Cerebrovaskulární výzkumný tým FNUSA-ICRC. Musíme si přeci pomáhat. Děkuji. Kontakt na transfúzní stanice v Olomouckém kraji:

Pro Olomouc ZDE

Pro Prostějov ZDE

Pro Přerov ZDE

Pro Jeseník ZDE

Pro Hranice ZDE

Pokud můžeme komukoli pomoci, vždy to stojí za to! Pojďme si pomáhat …

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.