Překvapení: Majerová Zahradníková porazila Pekarovou Adamovou

18.8. 2021Zuzana Majerová556x

I mezi čtenáři Seznam Zpráv vyhrála soutěž o první dámu české pravice Zuzana Majerová Zahradníková. V hlasování celkem jasně porazila Markétu Pekarovou Adamovou. Dotazy Jindřicha Šídla jí představily jako patriotku, milovnici piva i drsného humoru. Její soupeřka se přimlouvala za přijetí eura a dlouho přemýšlela, který z polistopadových premiérů jí vlastně uspokojil.

Tým pořadu Šťastné pondělí na portále Seznam Zprávy přišel se zábavnou volební hrou. Jmenuje se Šťastná volba a čtenáři v ní volí mezi lídry kandidujících stran. Osm subjektů bylo rozděleno do dvojic a vyřazovací metodou dospěje Jindřich Šídlo se svým štábem k vítězi voleb.

Druhý zápas prvního kola postavil proti sobě dvě dámy, hlásící se k politické pravici.

„Souboj dvou pravicově orientovaných žen, které mají dohromady čtyři příjmení,“ avizoval Jindřich Šídlo toto „čtvrtfinále“.

Obě dámy prý mají kuráž, což prokázala zejména Zuzana Majerová Zahradníková, která dokázala v kuráži překonat i Václava Klause mladšího. Ten před několika měsíci odstoupil z čela Trikolóry a Majerová se tak stala předsedkyní strany s ambicemi postoupit do Poslanecké sněmovny.

Hned první Šídlova otázka obě dámy rozdělila. Moderátora zajímalo, zda by vláda v příštím volebním období měla stanovit termín pro přijetí eura. „Doufám, že se tak nestane,“ uvedla Majerová, která společnou evropskou měnu dlouhodobě odmítá. Naopak Pekarová říká, že by vláda „měla udělat vše proto, aby bylo reálné ho přijmout“. Uvědomuje si ale, že v příštím volebním období to asi ještě nebude.

Druhý dotaz zněl, kolik je v jejich straně procentní podíl žen. Pekarová Adamová si myslí, že přes třicet procent, ale přesné číslo říct nedovedla. Majerová Zahradníková připomněla, že Trikolóra má mezi svými poslanci většinu žen, čímž je unikátní.

A s kým by dámy určitě nemohly sedět ve vládě? „S Piráty,“ vypálila okamžitě Zuzana Majerová Zahradníková. Markéta Pekarová Adamová začala recitovat: „S hnutím ANO, s komunistama, s SPD a dalšíma podobnýma extremistama a populistama.“

Článek vyšel na portálu Parlamentní listy ZDE.

Jsme Trikolora. Jsme moderní strana tradičních hodnot. Jsme strana pravicová, konzervativní, vlastenecká a euroskeptická. Nejsme strana velkých gest, ale poctivé každodenní práce. Nejsme strana jednoho muže či ženy, jsme tým. Nejsme možná tak hlasití jako jiní, ale jsme spolehliví. Náš čas přijde. Naše tři programové pilíře jsou stále stejné: Bráníme normální svět. Bohatství vzniká z práce. České zájmy na prvním místě.